Pregatirea miresei

09 noiembrie, 2016   I   by adminlaur

Nu exista moment mai important in viata unei femei ca nunta. Iar cel mai important moment din cadrul nuntei e pregatirea miresei. Ai probat deja rochia de a devenit parte din tine. Masuratori peste masuratori pana cand vine perfect. Soacrele se aduna in jurul tau si se minuneaza de cat de frumoasa poti fi. Buchetul sta in asteptarea mainilor tale pe masa. Fiecare moment e surprins de catre fotograf. E ca un behind the scenes. Tot ceea ce nu se vede dar care face toata diferenta. Ultimul retus al machiajului, ultima asezare a parului si strangerea corsetului. Simti o lumina din fiecare parte a camerei in timpul pregatirilor dar devii obisnuita cu ea. Blitzul aparatului pregateste terenul pentru un cadru de poveste. Mana femeilor din viata ta ce te pregatesc pe tine sa devii femeie.

Lacrima mamei tale din coltul ochilor cum se scurge incet ca o urare de fericire. Isi aduce aminte de cum te tinea de mana ca sa te conduca la scoala iar acum te va conduce pentru ultima oara de mana, catre barbatul vietii tale. Lumina din camera nu se opreste, fiecare cadru din pregatire e surprins de catre fotograf. Caci pregatirea nuntii e la fel de importanta ca si nunta in sine. Sa privesti emotia din ochii tai, sa-ti adimiri voalul inca o data in poze si sa plangi la plansul mamei tale. Pregatirea miresei e mai mult decat pregatirea nuntii, e pregatirea casniciei.
Voalul atarna greu in spate si fosnetul pe care il face cand mergi te trezeste iti aduce aminte de importanta momentului. Albul rochiei radiaza in jur iar fata ta radiaza odata cu ea. E liniste in jur, esti doar tu. O lumina inca bate, sunetul aparatului facand poza devine parte din decor. Te gandesti la tot ce a fost si ce urmeaza. Te gandesti cat de norocoasa esti, cat ai asteptat acest moment si cum ai vrea sa nu se mai termine. Te privesti inca o data in oglinda, pentru a mia oara dar parca nici atunci indeajuns. O suvita de par rebela se aseaza la plimbarea mainii prin par. Mainiile trec dintr-un colt in altul al rochiei in incercarea de a te calma. Dar nu poti….

Toata copilaria ta ai visat la acest moment. Iti pierdeai noptile proband rochii imaginare, faceai buchete, aranjai invitatii la masa, taiai o felie din tort si iti sarutai barbatul vietii tale. Priveai in jur cum toti prietenii si familia aplaudau decizia voastra si dansai un vals care nu se mai termina. Era totul un vis, erai asa mica. Ai crescut insa si visul a devenit realitate. Te mai privesti inca o data in oglinda, pentru a o mia oara dar nici atunci indeajuns. Usa se deschide incet si cineva te anunta ca esti asteptata. Blitul aparatului surprinde mica discutie. Totul e perfect dar parca tot mai vrei sa privesti inca o data in oglinda. O ultima data ca sa intiparesti in minte acea ipostaza. Rochia alba care atarna greu si ochii cum sclipesc increzatori in ce va sa vina.

Pui mana pe clanta, astepti o secunda ca sa poti auzi dincolo de usa. Blitul suna inca odata, aparatul foto iti mai asterne o amintire. Liniste in asteptarea ta. Apesi pe clanta si cortina se trage. Nunta a inceput.

  • Share

Leave Your Comment